Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

marți, 17 aprilie 2012

Săptămâna Altfel şi vacanţa...

A găsit nişte chef şi timp de scris aşa că o să încep cu Săptămâna Altfel, care mi s-a părut a fi o idee foarte inspirată de petrecere a timpului înainte de vacanţa de Paşte în locul lecţiilor şi temelor.
Luni am început activităţile cu ordinea şi curăţenia în clasă. A fost distractiv, mai puţin partea în care am raşchetat gumele din bănci. Personal m-am ocupat de curăţarea peretelui din zona coşului de gunoi şi e destul de ciudat cum era plin de picături de cafea şi ciocolată caldă.
Orele următoare urmau să fie petrecute cu profesorii de atelier, dar cum grupa mea a reuşit să vorbească cu profii şi să li se dea drumul, doar nu aveam să rămân singură pe acolo şi am plecat cam pe la 12 şi 20...
Marţi am avut de prezentat proiectul SOS Natura în pericol! pentru care am avut EMOŢII ENORME. Am fost în grupă cu Iri, Tania şi Ana şi m-am ocupat de flyere şi tot eu urma să prezint. M-am rugat de diriga să ne lase la urmă, nu ştiu de ce... emoţiile. Mi-am făcut în cap zeci de variante de discursuri, unele mai emoţionante ca altele, toate transmiţând aceleaşi idei şi concepte, pentru ca apoi să ajung să scriu câteva rânduri pe care să le citesc, toate astea din cauza tracului. Dirigăi i-a plăcut, ceea ce mă bucură pentru că numai eu ştiu cât m-am rugat să nu fac vreo gafă, să nu mă bâlbâi sau cine mai ştie ce.
După asta am mers la informatică unde am învăţat să lucrăm în Storybird şi Wordle, chestii destul de interesante. Iniţiat trebuia să petrecem vreo 2 ore şi la sfârşit să ne prezentăm povestioarele, dar ne-am rezumat la o oră pentru că eram chemaţi de profesorul de atelier la multimedia. Ne-a pus vreo două filme... unul cu DaVinci şi celălalt despre Taj Mahal, iar pe la 1 şi ceva am scăpat.
Miercuri ne-am întâlnit în laboratorul de biologie unde doctorul ne-a vorbit despre consumul raţional de medicamente şi că să nu luăm nimic fără prescripţie.... discuţie care m-a cam făcut să mă simt prost pentru că în dimineaţa respectivă luasem un paracetamol pentru răceală şi TREBUIA să mă fac bine. Zilele următoare am început dieta cu salate, ceaiuri calde cu multă lămâie şi minim o portocală pe zi... şi a cam dat roade!
După discuţie am plecat la muzee: Cel de Artă şi cel de Marină. Fiind elevi ai Colegiului de Arte am avut gratuitate la muzeul de Artă, iar la Marină ne-a costat 4 lei de persoană.
Când am ieşit de la muzeul de Marină mulţi au vrut să mergem la Terasa Colonadelor să mâncăm pizza cu diriga şi după ce m-am rugat de mama am primit şi eu acordul ei. Nu am avut o comandă prea mare, majoritatea împărţând pizza (spre exemplu eu cu Tania, Mello şi cred că şi Diana am împărţit cam 2 pizza), dar am stat să aşteptăm cam o oră să ne aducă de mâncare şi era destul soare afară cât să ne prăjim pentru că de'!: unii au hotărât să nu ne pună mesele la umbră. După ce am mâncat nu aveam chef să fac o oră pe drum până acasă cu soră-mea aşa că am reuşit într-un final să dau de Iri care nu îmi răspundea la telefon şi să stabilesc unde ne întâlnim. Am luat-o pe jos de la Primărie până la Casa de cultură pe jos şi ne-am întâlnit, apoi am mers spre Delfinariu de unde am luat 304 ca să ajung la tata. A fost o zi în care am mers muult pe jos, iar asta s-a resimţit.
Image and video hosting by TinyPic
Joi am început cu activitatea Ştiinţa este viaţă unde am făcut proiecte pe grupe împreună cu elevi de la clasa a 7-a. Am stat cam trei sferturi de oră până să punem la punct tema principală a afişului, dar am fost mai rapizi la realizarea lui şi chiar îmi place cum a ieşit... e aşa emoţionant!
După activitate mi se pare că trebuia să mergem în Sala mare la spectacol, dar se terminase şi am plecat acasă... din nou! Tot joi a trebuit să votăm la ce film mergem vineri şi nu voiam de nicio culoare să se aleagă The Hunger Games din cauza unor motive subiective, dar inevitabilul s-a produs! Unele colege "pur şi simplu nu se puteau hotărî", aşa că au votat de 2 ori şi The Hunger Games a obţinut 8 voturi, faţă de Mirror, mirror cu 7.
Vineri am mers din nou la info pentru a prezenta fotografii făcute în Săptămâna Altfel şi poveştile scrise de noi, apoi am pornit pe jos spre Tomis. Am mers să ne luăm bilete la film apoi a trebuit să mai pierdem vremea vreo 10 minute. La 3 era un proiect cu ţări europene pe care nu am apucat să-l văd prea bine, dar care mi-a făcut rost de o clătită cu ciocolată de la francezi.
Pentru că biletul de film costa 8.5 lei de persoană în grup de elevi şi noi ne pregătisem 10, au mai rămas cam 30 de lei pe care am vorbit să-i dăm pe 6 pungi mici de floricele. Era să ratăm începutul filmului şi sala era aproape plină şi bineînţeles că au fost şi probleme de genul "cineva stă pe locul meu". Aveam locuri în penultimul rând, iar vederea era de nota 10. Am nimerit să stau între diriga şi Andreea Delea, dar nu mai contează... Filmul a fost liniştit la modul că nu auzeam prea multe comentarii de lângă mine. Nu ştiu cum a reuşit Andreea, dar avea vreo 2 pungi cu floricele din care una mi-a dat-o mie. De film ce să spun? A fost frumos, cum mă aşteptam să fie. Am încercat să trec peste sentimentul de vinovăţie pentru care nu voiam să mă duc şi chiar mi s-a părut un film reuşit, doar că ori sunt eu prea clarvăzătoare, ori era prea evident, dar de multe ori gândeam "o să facă x... o să se întâmple y..." şi aşa era.
Cu toţii spuneau să mergem la McD după film cu diriga, aşa că mi-am luat bani de meniu iar când am ieşit nimeni nu mai spunea nimic... voiau cu toţii acasă. Urma să merg la gară cu Guzu, Cristina şi Ruxi, dar m-am oprit înainte să iau doi McPuişori şi un Cola. (Am spus că nu îmi mai iau Cola că îmi distruge ficatul, dar nu rezist)
Cam aşa a fost Săptămâna Altfel, bineînţeles ALTFEL decât o plănuisem eu acum ceva timp...
Vacanţa am început-o frumos, cu un weekend relaxant, apoi o săptămână... nu ştiu cum să-i spun... Normală şi nu prea. De miercuri am intrat în programul meu tipic: lenevit când apucam, apoi curăţenie pentru Paşte.
Ieri am fost invitată la Vali şi urma să ne întâlnim la Gară la 9. M-am trezit pe la 7 şi am început să mă pregătesc. Mama mi-a pregătit un cadou destul de greuţ pentru ea pe care Iustin a fost nevoit să îl ducă apoi. Am crezut că o să întârzii, dar pe la 9 şi 10 eram în faţa Gării aşteptând să vină autobuzul Valentinei. Era o vreme ploioasă, dar îmi place ploaia. Am văzut-o şi apoi am stat să îl aşteptăm şi pe Iustin, dar a început o ploaie scurtă, cam de 3 minute. Mi-a spus că nu mai putem merge la ea şi că mă duce în Friends. A venit şi Iustin şi am luat-o pe jos de la gară spre Fantasio, apoi Sala Sporturilor şi Friends. Nu era nimeni acolo, noi am spart gheaţa şi ne-am aşezat la o masă pe terasă. Am comandat un cocktail fără alcool şi am început să mai povestim. M-a şi lăsat să folosesc Nikonul ei scump, dar nu am primit pozele şi tare voiam să le postez :( I-am întrebat când mai merg prin Bucureşti şi mi-au zis că nu mai dispun de fonduri şi am hotărât că asta e... mă duc singură la Otaku şi în secunda următoare se uitau la mine cu o faţă serioasă spunând: "Nu, nu mergi singură. Venim cu tine." Dacă Vali îşi ia carnetul până atunci ar fi mari şanse să mergem cu maşina, ceea ce mi-ar cam înjumătăţi preţul transportului.
Am plecat, am luat 43-ul până în Tomis 3 şi am mers la City unde mi-au dat să mănânc pizza, mi-au luat o îngheţată şi am mers să vedem expoziţia unde aveau şi ei ceva lucrări expuse. Am plecat, dar era prea devreme aşa că am mers la leagăne în parcul de la Primărie până ce eu cu Vali am fost întrerupte din legănat de nişte ţigani şi am preferat să plecăm. Am mai făcut nişte poze şi apoi am luat primul autobuz ce ducea spre Gară.
Au insistat să mă ducă până acasă şi ăsta a cam fost norocul meu... Pe drum am aflat că Vali are o mătuşă care stă prin Valu şi poate ne mai vedem, dar când am ajuns aproape de casă am realizat că sunt la distanţă de 3 minute de mătuşa ei. Mama i-a invitat înăuntru la un pahar de suc şi cum aveam musafiri, i-am dus la mine în cameră. Am reuşit să-i conving să rămână să şi mănânce, apoi am mai stat, le-am arătat tot felul de lucruri, mi-au admirat camera, am râs de TOPAZUL PREŢIOS (unele persoane cunosc) şi apoi i-am condus la staţie.
Seara parcă mă şi văd... cocoţată în pat, la TV, mâncând un iepuraş de ciocolată. Azi am avut muulte vase de spălat, dar le-am dat eu de cap şi acum aştept să văd dacă poate Cami să iasă afară.
Hmm... nu am mai pus de mult o melodie, aşa că here is it:


Ştiu că e Demi Lovato, ceea ce nu prea postez, dar a început să îmi placă puţin câte puţin după ce am ascultat Skyscraper şi Give your heart a break şi amândouă mi se par melodie care trebuie ascultate. Am văzut-o astă-iarnă pe Demi într-un interviu în care vorbea despre Skyscraper şi problemele adolescentelor, mai ales în cazul aspectului şi a dorinţei de a arăta ca vedete şi personalităţi celebre care în unele cazuri folosesc Photoshop sau alte trickuri deoarece nu sunt perfecte şi mi-a plăcut ea... De tot ce spunea.
Give your heart a break e drăguţă, dar la Skyscraper chiar am plâns şi m-a atins bine undeva în adâncul inimii. E genul de melodie care prin sensibilitatea ei în acelaşi timp te face mai puternic, după părerea mea...
...şi poate de asta acum o să o postez şi pe ea.

0 comentarii pana acum :):

Trimiteți un comentariu