Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

duminică, 11 septembrie 2011

She said yes!

Postul acesta este dedicat lui Cassie. Poate sună ciudat că dedic o postare unei persoane ce nu mai este printre noi, dar ea merită!
Cine este Cassie...? Cassie Bernall s-a născut la 6 Noiembrie 1989. Nu m-am informat prea tare dar ştiu câte ceva din mai multe părţi. A crescut ca o adolescentă rebelă, fiind influenţată şi de muzica rock. În perioada adolescenţei (aproximativ clasa a noua) îşi trimitea scrisori cu un prieten. Dat fiind faptul că nu se înţelegea cu părinţii ei, aceasta plănuia să îi ucidă, ceea ce a şi scris în scrisori. Într-o zi mama ei a găsit scrisorile şi a decis să o trimită într-o şcoală de creştini. Okay, până aici cred că aţi înţeles şi aţi zice "Whoa? Da' ce e aşa interesant?". Partea dramatică urmează a fi redată pe cât posibil în următoarele rânduri.
20 Aprilie 1999.
De dimineaţă Cassie a vorbit cu mama ei. După atâta timp, Cassie se schimbase destul de mult devenind creştină.
În ziua aceasta blestemată a avut loc un masacru la şcoala Columbine (unde era Cassie elevă). Doi prieteni foarte buni (şi cam bolnavi), dependenţi de un joc în care tot ce trebuia să faci era să omori oameni, au pus bombe la ieşirile şcolii şi au ieşit la "vânătoare" de creştini. Când s-a dat "alarma", Cassie se afla în biblioteca şcolii făcându-şi o temă. Cei doi au ajuns şi la ea şi cât timp unul din ei îşi încărca arma a întrebat-o batjocoritor: "Tu... crezi în Dumnezeu?". Ezitând puţin la început, ea a răspuns "Da!". Inevitabil, au împuşcat-o direct în cap, asta după ce a fost întrebată "De ce?" şi nici nu a avut timp să răspundă...
Cassie a murit la nici 18 ani... ea este considerată de unii creştini martiră. Şi de mine. Este şi un exemplu pentru mine. Think of it: Voi aţi fi avut curajul să spuneţi ceva...? Să răspundeţi şi mai ales cu "Da"? Eu personal nu cred că aş fi schiţat niciun gest. Curajul ei este admirabil.
Ce s-a întâmplat cu cei doi? Ei bine, după toate acestea s-au împuşcat unul pe celălalt (sau ceva de genu... oricum, cert e că erau amândoi morţi).
M-am gândit să scriu această postare şi din respect, şi datorită faptului că m-am trezit cu versurile melodiei în cap ieri dimineaţă. Ah, Cassie este şi subiectul melodiei cu acelaşi titlu de la Flyleaf.



They didn't love their life so much
As to shrink from death
Inspired in their footsteps
We will march ahead
Don't be shocked that people die
Be surprised you're still alive

După moartea fiicei sale, mama lui Cassie s-a apucat să scrie o carte, She said yes!, la care a participat şi tatăl ei în anumite capitole.
Cam atât am avut de spus. Nu ştiu ce părere aveţi acum, eu ştiu sigur că ea este un exemplu de urmat şi este trist că numai prin moartea ei a fost atât de apreciată.
Chalenge.
Day #19: A song that would be the anthem of your childhood.
Pff... inspiraţie 0... OZone-Dragostea din tei XD :x
Day #20: A song from your favorite film.
Death Cab For Cutie-Meet me at the Equinox :x New Moon rullez :D
Atât, see ya!

0 comentarii pana acum :):

Trimiteți un comentariu