Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

duminică, 28 octombrie 2012

Teatru, şcoală şi Halloween -partea 1-

Azi de dimineaţă m-am trezit foarte bine dispusă şi nu ştiu motivul, dar nu văd de ce m-ar interesa, căci contează numai că sunt într-o stare perfectă!!
Îmi amintesc că trebuia să vă povestesc despre prima mea lecţie de teatru, aşa că să trecem la treabă :))
Sâmbăta trecută am mers cu Cătă la cursul de Artă Dramatică de la Palatul Copiilor. Ne-a adus mama ei care mai vorbise cu profesoara. Pe noi două ne-a invitat să intrăm şi să o aşteptăm că mai are ceva de făcut, aşa că ne-am împrietenit cu persoanele de pe acolo: Teodora, Iulia şi Gabi. Ne-am acomodat extrem de repede pentru că erau prietenoşi şi mai eram şi noi două, deci a fost super. A venit profesoara şi ne-a adus o bucată material sub care trebuia să intrăm şi să realizăm anumite obiecte: Dinozaur, cub, piatră... Apoi ne-a pus să ne plimbăm prin cameră şi să fim înfriguraţi, nervoşi, să mergem în slow motion...
La un moment profesoara dat ne-a dat ca exerciţiu să ieşim pe rând în faţă şi să spunem o poezie în starea pe care ne-o spunea. Eu cu Gabi am spus Căţeluş cu părul creţ, Teodora cu Cătă au spus Somnoroase păsărele (2 câte 2, ca să fie echilibru!) şi Iulia nu ştiu ce, dar o poezie drăguţă, nu de grădiniţă, ca ale noastre.
Pe mine m-a citit foaarte bine... m-a pus să spun poezia ca o persoană foarte foarte îndrăgostită şi ca un copil de 5 ani! Pe Cătă a pus-o să recite răcită şi băută. A fost foarte comic.
Ne-a dat să facem şi nişte scenete pe temă dată şi toată ora în sine a fost amuzantă şi creativă. Chiar îmi place aici şi profa spunea că o să facem şi spectacole dacă ne ţinem de treabă.
Aşaaa după curs am plecat cu Cătălina şi noul nostru prieten Gabi şi am stat pe trepte în curtea Palatului şi am vorbit. Gabi spunea într-una că suntem foarte de treabă şi Cătălina începu să îi arate de pe tabletă tot felul de poze cu noi, filmări, alea alea. Apoi am plecat spre Gravity unde era pustiu, aşa că am urcat pe cauciucuri şi bucăţi de lemn, carton, ce era pe acolo... Am mers în City să luăm ceva să mâncăm şi am aterizat în Cora de unde ne-am luat chips-uri cu sos (tipic nouă) şi am mers să le mâncăm pe marginea lacului (din nou, tipic nouă). Pe la 4, cred, am plecat spre casă.
De la liceu nu ştiu ce să povestesc.. Am vorbit foarte mult cu Oana prin mesaje despre multe subiecte. Este o persoană foarte încăpăţânată, dar nu o condamn, ştiu şi eu cum este. Este, de asemenea, o fire nesigură pe ea (ca mine), căreia i se schimbă 180 de grade starea de spirit într-un timp record (ca mine) şi multe alte lucruri specifice nouă, Balanţelor. Dar a fost ok. Mă bucur că am mai găsit pe cineva care mă înţelege din mai multe puncte de vedere şi deşi îmi spune că ar trebui să îmi înfrunt timiditatea, ştie şi ea cât de greu este pentru că are aceeaşi problemă.
Vineri a fost una din cele mai minunate zile de şcoală: NU A VENIT PROFA DE ROMÂNĂ LA ŞCOALĂĂĂĂ!!! Aşa că în timpul orei ei, când cei de la A aveau antreprenorială şi, de asemenea, profesorul lor nu venise, am stat cu Vero în faţa clasei ei şi vorbeam despre diverse chestii. La un moment dat ne dăm în dreptul uşii clasei ei pentru că ieşise directorul pe hol şi întrebase: Da' ce? Este pauză? (eram în mijocul orei), aşa că închidem uşa. Intră el, eu mă dau repede înspre primul loc gol pe care îl văd, în prima bancă, lângă o tipă pe care nu o cunoşteam. I-am zis că stau pe locul ăla până pleacă din clasă Gevat. Întreabă el ce oră au, una-alta, la un moment dat le spune că ar putea în timpul ăsta liber să îşi continue lecţie începută la ora lor (face cu ei fizica, nu şi cu noi). Văzându-mă închisă în clasă, ridic eu mâna, poate-poate mă vede, nimic... Mă duc frumos lângă el: Mă scuzaţi... Eu nu sunt din această clasă...
Gevat: Dar de la ce clasă?
Eu: De la clasa de lângă...
Gevat: Păi şi ce cauţi aici?
Eu: Păi vorbeam cu o prietenă şi am intrat în clasă ca să nu deranjăm pe hol...
Gevat: Voi ce oră aveţi acum?
Eu: Română, dar am înţeles că doamna Acatrinei nu e în liceu...
*şiii aici a venit şi m-a luat de faţă.... m-a speriat puţin la început, dar apoi îmi strângea obrajii şi părea foarte amuzant*
Gevat: Aveţi înlocuitor!
 Eu: Am înţeles, pot pleca?
Gevat: Fugi!
Şiii bineînţeles că nu a venit nimeni la oră şi eu am râs de una singură pentru că mi s-a părut foarte comică faza :)) Avem un director super.
Când aveam ora de spor se anunţa a fi simulare de incendiu (am aflat de la alţii şi am spus mai departe). Pe noi nu a venit să ne instruiască nimeni la subsol. Speram să se dea alarma în aşa fel încât să ne ia din oră pentru că oricum nu venise proful şi ne plictiseam îngrozitor. La fără 20 mă anunţă Adinuţa că se evacuează şcoala. La fără 15 vine ipsosarul (un om foarte amuzant, dar care spune atât de puţine vorbe...) şi zice: Hai afară...
Eu: De ce?
Ipsosarul: Simulare...
Eu: Ok...
Şi merg eu liniştită, vorbind la telefon cu Adina, în jurul meu toată lumea se îmbulzea să iasă din şcoală CA SĂ NU ÎI PRINDĂ FOCUL! Ne-am regăsit noi grupul undeva la marginea curţii şcolii, pe băncuţe unde era linişte şi pace. La şi 5 am intrat ca să începem orele. Noi aveam ora de teatru de la 2, dar eu cum aveam ore până la 3 nu aveam cum să ajung, aşa că s-a rugat Cătălina de mine (fiind ora 1 când s-a terminat simularea) să mă învoiesc şi eu odată să mergem la curs. M-am lăsat rugată vreo 5 minute apoi, văzând-o pe profa de muzică, i-am spus că mi s-a făcut rău şi că dacă mă învoieşte, a spus că da, apoi m-am dus să îi spun Oanei să îi zică şi profesoarei de engleză.
Pe drum am avut remuşcări deoarece diriga face urât la absenţe şi ne spusese că e posibil ca Gevat să vină să controleze prezenţii între 12 şi 3. Când m-a sunat mama la 3 intrasem oarecum în panică şi Gabi spunea să o mint că sunt la liceu sau pe drum sau ceva, dar am hotărât să îi zic adevărul pentru că am o senzaţie de vinovăţie dacă o mint. A spus că e treaba mea şi că mie îmi fac rău, dar chiar credeam că o să pierd ceva important din curs (pe care aproape că nu l-am făcut) şi i-am promis că nu mai plec. Am vorbit după aceea cu Oana care mi-a spus că nu mi s-a trecut absenţă (avantajul de a fi un copil bun) şi nu a venit nimeni la clasă să verifice absenţii.
După Teatru am mers la petrecerea organizată de clubul de Canto cu tematică de Haloween unde am dansat cu copiii, am făcut concursuri, am avut grijă de ei... Şi încep să mă descurc din ce în ce mai bine :)) La final am luat o sabie din balon să i-o ducem lui Victor de ziua lui la care am mers pe la 6 în Vamă. Tipa care făcea baloane era costumată în Albă ca Zăpada şi era (pe lângă cursantă) angajată la Caravana Personajelor, unde erau angajaţi şi clownii de astă-vară de la 100% Bărbat, aşa că am rugat-o să îi salute pe Eli şi Marius. Tipei îi părea foarte cunoscută figura Cătălinei, dar nu ştie de unde. Mai târziu am auzit-o povestindu-i lui Gabi de sâmbătă seara Halloween party în Phoenix cu Karaoke şi concurs de costume şi ne-a picat fisa. Tipa fusese şi anu trecut când a cântat Cătă cu trupa şi a văzut-o pe scenă :))
Am plecat apoi spre Vamă cu săbiuţa după noi şi toată lumea se uita ciudat pe stradă :))
Cam atât... Aştept ziua de miercuri când o să ies să mă plimb prin oraş şi, poate, să sperii oamenii sau ceva :)) Şi mă tot gândesc ce aş putea să folosesc să mă fac albă pe faţă pentru costumaţia de gheişă (varul şi ipsosul se exclud :)) ).
See ya!

0 comentarii pana acum :):

Trimiteți un comentariu